2/6: Tom 24ste in de Grote Prijs José Dubois in Isières!


Te warm om te koersen vandaag, maar toch staan Tom en zijn team Corendon-Circus aan de start in de veredelde kermiskoers in Isières, een dorpje tussen Doornik en Brussel, net onder de Vlaamse Ardennen. Alleen profs aan de start voor 164 km met onderweg tal van venijnige klimmetjes. In twee van de vorige edities, 2010 en 2016, won Philippe Gilbert hier.
Zoals altijd in dit soort koersen regent het aanvallen van bij de start, maar geen daarvan leidt tot een ontsnapping, ondermeer door het collectieve werk van Coredon-Circus, die een paar snelle mannen aan de start hebben, ondermeer de jonge pistier Jonas Rickaert.
In de finale kan Rickaert wegrijden met de Waal Jérôme Baugnies, maar moet het tegen hem afleggen in de sprint. Van alle gestarte renners finishen er maar 30, waarbij onzen Tom, op de 24ste plaats.
Belangrijke koers met het hoog op de winter!

1. Jérôme Baugnies (Wanty-Group Gobert), in 3u54'11"
2. Jonas Rickaert (Corendon-Circus), zt
3. Ylber Sefa (ALB; Tartoletto-Isorex), op 53"
4. Gianni Vermeersch (Corendon-Circus), op 56"
5. Emiel Planckaert (Sport Vlaanderen-Baloise), op 1'11"
...
19. Tim Merlier (Pauwels Sauzen-Bingoal), op 4'45"
24. Tom Meeusen (Corendon-Circus), op 4'59"
26. David van der Poel (NED; Corendon-Circus), op 7'22"

30/5: Tom gaat mee in de ontsnapping maar kan niet finishen in Wallonië!


Lekker weertje vandaag in en rond Fleurus, waar de Waalse klassieker Circuit de Wallonie doorgaat. En dat al voor de 53ste keer. Geen wonder dus dat dit een echte topwedstrijd is (UCI 1.1), met naast slechts twee veldrijders (onzen Tom en David van der Poel) heel wat toppers op de weg aan de start.
Vanaf de start ligt het tempo superhoog, ondanks de stevige wind! Meteen proberen een aantal renners te ontsnappen, vooral Loïc Vliegen van Wanty Group-Gobert toont zich heel bedrijvig. Maar in de eerste twee uur koers worden alle vluchters probleemloos terug gegrepen door het peloton.
Dan wordt het kaf van het koren gescheiden: Een grote groep van 36 renners, mét onzen Tom (knap!), pakt een voorsprong van meer dan een minuut op de eerste achtervolgers. Dat zijn ondermeer de Nederlander Niki Terpstra, ex-winnaar van Parijs-Roubaix en de Ronde Van Vlaanderen, die de boot voorlopig heeft gemist.
Vooraan ontsnappen een vijftal renners, geen al te grote namen, maar ze gaan wel hard en werken goed samen. Het is aanvankelijk Wanty-Group Gobert dat het werk in de achtervolging opknapt. Maar al snel zet de voltallige Corendon-Circus ploeg zich op kop van het eerste peloton en trekt alles op de kant! Keihard gaat het nu. Ondermeer Timothy Dupont, sprinter en ex-winnaar van Nokere Koerse, moet lossen. Het parcours is dan ook niet van de poes, met een aantal pittige klimmetjes en zelfs een kasseistrook!
Na meer dan drie uur koersen aan een superhoog tempo, moet onzen Tom ook lossen. Hij heeft hard mee gewerkt vooraan maar moet nu de strijd staken. Sterke koers Tom!
In de finale rijdt Niki Terpstra nog weg met Baptiste Planckaert en de Fransman Boudat. Het is uiteindelijk die laatste die wint in de sprint.

1. Thomas Boudat (FRA; Team Total Direct Energie), in 4u20'18"
2. Baptiste Planckaert (Wallonie-Bruxelles), zt
3. Niki Terpstra (NED;Team Total Direct Energie), zt
4. Oscar Riesebeek (NED; Roompot-Charles), op 1"
5. Antony Turgis (FRA; Team Total Direct Energie), op 6"

22/5: Tom finisht na een knappe ploegprestatie als 62ste in de Sint-Elooisprijs in Ruddervoorde!


Lekker zonnetje vandaag en 168 renners starten in in Ruddervoorde voor een ritje van 172 kilometer. Mee aan de start: Tim Merlier, winnaar hier vorig jaar, en ook Niki Terpstra, Sep Vanmarcke en Stijn Devolder. Die laatste met zijn ploegmaats van Corendon-Circus, waarbij onzen Tom. Ook de nieuwe gefusioneerde ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal staat met veel crossers aan de start.
Vanaf de start ligt het tempo superhoog en om de haverklap proberen er vooraan renners weg te rijden, zonder succes. Pas in de 7de van in totaal 16 rondes raakt een groep van 16 rennners weg, met als felste aanjager Sep Vanmarcke, in zijn gekende stijl: Plat over het stuur! De koplopers pakken een maximale voorsprong van 28 seconden. Dan denk je: die zijn weg...
Maar dat is zonder Corendon-Circus gerekend! Met de voltallige ploeg zetten ze zich aan de kop van het peloton, het tempo wordt nog verder opgedreven, en met finaal nog wat hulp van Wanty-Groupe Gobert worden de vluchters terug gegrepen. Knappe prestatie van Tom en co!
In de finale ontsnappen nog eens 8 renners, die krijgen ook 20 seconden, maar worden in de laatste ronde ook terug gegrepen. Dat wordt een massaspurt! Daarin is belofte en baanwielrenner Sasha Weemaes van Sport Vlaanderen-Baloise de snelste. Tim Merlier wordt in zijn wiel mooi 2de.
Zie hier het verslag van Focus WTV.

1. Sasha Weemaes (Sport Vlaanderen Baloise), in 3u32'51"
2. Tim Merlier (Creafin-Tuv Sud), zt
3. Alfdan De Decker (Wanty-Groupe Gobert), zt
...
37. Jens Adams (Pauwels Sauzen-Bingoal), zt
38. Braam Merlier (Creafin-Tuv Sud), zt
48. Arno Debeir (Pauwels Sauzen-Bingoal), zt
62. Tom Meeusen (Corendon-Circus), zt
80. Anton Ferdinande (Pauwels Sauzen-Bingoal), zt
107. Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Bingoal), zt
113. David van der Poel (NED; Corendon-Cirucus), zt
115. Marcel Meisen (DUI; Steylaerts-Betfirst), zt
123. Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal), zt

19/5: Tom mee in de ontsnapping en knap 12de in de Grote Prijs Waalse Polders in Verrebroek!


Terwijl ploegmaat Mathieu in Albstadt het mooie weer maak top de mountainbike, verdedigt Tom samen met enkele ploegmaats de kleuren van Corendon-Circus in en rond Verrebroek, voor de Grote Prijs Waalse Polders.
Anders dan afgelopen woensdag neemt Tom nu wel mee het initatief in de koers. Iets voor de helft van de 176.4 kilometers gaat Tom mee in de ontsnapping en na wat schermutsellingen ontstaat een kopgroep van 13 renners met ondermeer Lotto-renner Lawrence Naesen, Sep Vanmarcke en ook onzen Tom! Die 13 werken goed samen en pakken een voorsprong van een minuut. Op 40 kilometer van de aankomst onstaat een tegenaanval met een groep van 15 renners, met ondermeer Lars van der Haar. Die komen tot op 20 seconden van een kopgroep maar aansluiten lukt niet.
In de finale ronde rijdt Lawrence Naesen samen met een paar anderen weg uit de kopgroep en wint met een kleine voorsprong. Tom bolt als 12de over de meet. Mooie koers gereden en opdracht volbracht! Zie hier het verslag van TV Oost.

1. Lawrence Naesen (Lotto Sooudal), in 3u41'30"
2. Guillaume Seye (Beat Cycling Club), op 3"
3. Maxime Vantomme (Tarteletto-Isorex), op 11"
4. Quinten Hermans (Telenet Fidea), op 11"
...
12. Tom Meeusen (Corendon-Circus), op 32"
17. Lars van der Haar (NED; Telenet Fidea), op 1'26"
36. Tim Merlier (Pauwels Sauzen-Bingoal), op 3'16"

15/5: Tom werkt aan de basisconditie in Puivelde Koerse!


Aansluitend op de zomerstage met de ploeg in Bencassim (SPA) start Tom samen met Mathieu een paar andere ploegmaats in zijn eerste wegrit in Puivelde. Keihard rijden en kilometers malen en zo aan de basisconditie werken. Van de 168 starters worden er 126 in de laatste ronde uit de koers gezet wegens te grote achterstand, waarbij onzen Tom en Mathieu. Opdracht volbracht.
Zie hier het verslag van TV Oost.

1. Alexandar Richardson (ITA; Canyon-BSCC), in 3u43'17"
2. Stijn Steels (Roompot-Charles), op 35"
3. Yoeri Havik (NED; Vlasman), op 35"
...
7. Corné van Kessel (NED; Telenet Fidea), op 35"
24. Toon Aerts (Telenet Fidea), op 35"
37. Daan Soete (Pauwels Sauzen-Bingoal), op 35"
38. Jim Aernouts (Telenet Fidea), op 35"
39. Andreas Goeman (Telenet Fidea)