2/7: Beobank-Corendon wint de Slag om Norg!


Net als in de beroemde Strade Bianchi in Italië, wordt in het Noorden van Nederland sinds een paar jaar de Slag om Norg georganiseerd, een UCI 1.1 koers die grotendeels over onverharde wegen gaat. Terwijl de toppers op de weg in de Ronde van Frankrijk hun kas leegrijden, doet Beobank-Corendon, met onze Tom dat in en om Norg, 20km onder Groningen. De wedstrijd over 195 km heeft na een lange aanloop zes plaatselijke rondes.
Na de schermutselingen na de start komt na een half uur koersen een vlucht met drie renners op met thuisrijder Gert-Jan Bosman, Justin Timmermans en de Duitser Joshua Huppertz. Die krijgen van het peloton een maximale voorsprong van 7 minuten. Een eerste achtervolgende groep rukt zich los uit het peloton, met daarbij onzen Tom en ploegmaats David van der Poel en Philipp Walsleben. Maar zij worden terug ingelopen. Dan is het de beurt aan die andere Beobank-corendon renner, Gianni Vermeersch. Hij zet de achtervolging in samen met vijf andere renners en diep in de finale, in de laatste plaatselijke ronde van 17 km, lopen zij de koplopers in! In die finale toont Gianne Vermeersch zich de sterkste en na een sterke ploegprestatie rondt hij hier knap af! Proficiat Gianni!

1. Gianni Vermeersch (Beobank-Corendon), in 4u38'24"
2. Jesper Asselman (NED; Roompot-Nederlandse Loterij), zt
3. Dennis Bakker (NED; Delta Cyclingteam), op 6"
...
31. David van der Poel (NED; Beobank Corendon), op 4'17"
32. Philipp Walsleben (DUI; Beobank Corendon), op 4'17"
39. Daan Hoeyberghts (Beobank Corendon), op 6'28"
43. Marcel Meisen (DUI; Beobank Corendon), op 6'28"


25/6: Tom rijdt een goed BK in Antwerpen!


Belgisch Kampioenschap op de weg in Antwerpen! Alle Belgische renners aan de start, inclusief de veldrijders. Tom met ploegmaats Gianni Vermeersch en Daan Hoeyberghs, terwijl die andere ploegmaat, Mathieu van der Poel in Singen (DUI) het WK MTB rijdt! Bart Wellens, voor de gelegenheid ploegleider in de volgwagen, geeft alvast volgende raad: Aanvallen! Dat kan op dit vlakke parcours. In totaal 238 km over 14 rondes van elk 17 km met onderweg twee kasseistroken.
Zoals elke wegkoers regent het van bij de start aanvallen. Onder andere Thomas De Gendt en veldrijder Dieter Sweeck proberen weg te raken, maar alle vroege vluchters worden snel terug gegrepen.
In de tweede ronde slaan Jürgen Roelandts (Lotto Soudal), Jonas Rickaert (Sport Vlaanderen - Baloise) en Kevyn Ista (Veranclassic Aquality) de handen in elkaar. Zij hebben op het einde van deze ronde een minuut voorsprong op het peloton, waarin de ploegmaats van Ista en Rickaert goed afstopwerk doen. In het eerste uur is al 44.8 km afgelegd, het gaat hard! De voorsprong van de drie leiders groeit bij het uitgaan van de vierde ronde nog tot vier minuten. Dit lijkt de vlucht van de dag, hoewel het nog 180 km koersen is.
Terwijl de koplopers verder uitlopen tot 5'35", wordt Mathieu van der Poel na een sterke wedstrijd waarin hij de hele tijd mee voorin was knap 4de op het WK MTB in Singen (DUI)! Proficiat Mathieu!
De voorsprong van de drie leiders wordt maximaal 7'35", maar dan voert Quickstep, dat geen renner in de kopgroep heeft, het tempo op. De voorsprong slinkt tot 6'40". We zijn halfkoers. Met nog 100 km voor de boeg daalt de voorsprong tot 4'40" en tot 2'00" met nog 75 km koers. Tom nog altijd goed mee in het grote peloton. Met nog 55 km, worden de vluchters in de straten van Hoboken gegrepen. De koers kan terug beginnen.
Opnieuw wordt er aangevallen, maar Lotto doe er alles aan om het peloton bij elkaar te houden. Het tempo gaat omhoog! Alles op een lint en achteraan staat de poort open. Jelle Wallays, Quinten Hermans, Jasper Stuyven en Yves Lampaert rijden zich los. Tom zit nog altijd goed in het eerste peloton. De vluchters worden snel terug gegrepen.
Dan valt Philip Gilbert aan! Die gaat stevig door! Het is Wout Van Aert die het gat op de uittredende kampioen terug dichtrijdt. Even later gaat Jens Keukeleire er vandoor, samen met ondermeer Tosj Van der Sande, Tim Wellens, Nathan van Hooydonck en Preben Van Hecke. Ook Sepp Vanmarcke en Tim Merlier haken hun wagentje aan. Het spel zit op de wagen. Achteraan stappen veel renners uit de koers, ondermeer onzen Tom. Op kop krijgen we een kopgroep van veertien renners, met alle ploegen vertegenwoordigd. Is dit de definitieve vlucht? Van Avermaet en Gilbert zijn er niet bij. Nog 22 km.
Lang blijft die kopgroep niet bij elkaar! Slag om stoot wordt er aangevallen! Oliver Naesen, Sepp Vanmarcke, Jasper Stuyven, Nathan Van Hooydonck en Jens Keukeleire rijden zich los van de rest en pakken meteen een handvol seconden. Nog één ronde. Wat een spannende koers.
In die laatste ronde lossen de vijf koplopers elkaar niet, ondanks vele aanvallen, ondermeer van Sepp Vanmarcke. Sprinten en het is Oliver Naesen die met een superjump wint! Veldrijder Tim Merlier wint de sprint van de eerste achtervolgende groep.

1. Oliver Naesen (AG2R-La Monde), in 5u16'28"
2. Sepp Vanmarcke (Cannondale-Drapac), zt
3. Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), zt
...
6. Tim Merlier (Veranda's Willems-Crelan), op 1'20"
11. Gianni Vermeersch (Beobank-Corendon), op 1'20"
27. Daan Soete (Telenet Fidea), op 1'20"
36. Nicolas Cleppe (Telenet Fidea), op 1'20"
46. Jim Aernouts (Telenet Fidea), op 1'26"
52. Toon Aerts (Telenet Fidea), op 1'26"
60. Wout Van Aert (Veranda's Willems-Crelan), op 1'29"
63. Laurens Sweeck (ERA-Circus), op 1'38"

21/6: Tom traint in Halle-Ingooigem!


Halle-Ingooigem, de generale repetitie voor het BK nu zondag. Een koers op en rond de taalgrens van 201 km met 152 renners aan de start, inclusief de Belgische veldrijders. Onderweg een aantal stevige klimmetjes en in de plaatselijke rondes telkens een tussensprint. En vooral: superwarm!
Na een uur stevig doortrekken ontsnappen drie renners: Pieter Vanspeybrouck (Wanty-Groupe Gobert), de Nederlander Antwan Tolhoek (Lotto-Jumbo) en de Brit Jacob Scot (An Post). Het peloton gunt deze drie de vrijheid, zij krijgen een voorsprong van vijf minuten.
Bij het ingaan van de vijf plaatselijke rondes schiet het peloton in gang. Vooraan slinkt de voorsprong en achteraan staat de deur open. Kan onzen Tom de koers uitrijden? Het zijn favoriet Jens Keukeleire en Edward Theuns die het hoge tempo in het peloton aangeven. Ook Sepp Vanmarcke doet zijn deel van het werk. De kopgroep wordt ingelopen.
Meteen regent het opnieuw aanvallen, maar niemand raakt echt weg. Enkel de Nederlander Bram Tankink (Lotto-Jumbo) kan even een halve minuut voorsprong pakken samen met drie landgenoten. Op weg naar de laatste plaatselijke ronde worden deze vier terug gegrepen. Dan is het de beurt Michael Goolaerts (Veranda's Willems-Crelan) om een gaatje te slaan. Maakt hij de koers hard voor zijn kopman Wout Van Aert? Maarten Wynants (opnieuw Lotto-Jumbo) en een jonge Brit van Lotto-Jumbo springen mee. Maar Jens Keukeleire brengt op kop van het peloton alles terug samen. Alles? Neen, het peloton is nu helemaal versnipperd.
Enkelen doen nog een poging de sprint te ontlopen, maar de Belgische selectie controleert. Er wordt gesprint, Lotto-Soudal zet een trein op voor Jens Debusschere, maar het is de snelle Fransman Arnaud Démare (FDJ) die wint! Tom rijdt net als vele andere veldrijders de koers niet uit.

1. Arnaud Démare (FRA; Francaise des Jeux), in 4u39'52"
2. Edward Theuns (Belgische Selectie), zt
3. Iljo Keisse (Quick-Step Floors), zt
...
15. David van der Poel (NED; Beobank Corendon), zt
21. Tim Merlier (Veranda's Willems-Crelan), zt
25. Laurens Sweeck (Era-Circus), zt
32. Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice), zt
55. Wietse Bosmans (Era-Circus), zt
59. Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games), op 9"
85. Gianni Vermeersch (Beobank-Corendon), op 1'07"


18/6: Tom start onverwacht in de Elfstedenronde!


Na 28 jaar wordt in en om Brugge opnieuw de Elfstedenronde georganiseerd, en meteen trekt de koers grote namen uit het Belgische wielrennen, inclusief de veldrijders. Daarbij heeft ook Beobank-Corendon zich op het laatste moment ingeschreven, en zo komt onzen Tom ook aan de start in deze koers van 199 km met maar liefst 18 kasseistroken.
Meteen na de start regent het aanvallen, maar het duurt tot 20 kilometer vooraleer de goede vlucht wegraakt: Vijf renners met daarbij ook ploegmaat Philipp Walsleben, al eerder in goede doen. Ook mee zijn David Boucher en de Nederlander Rob Ruijgh. In het peloton kunnen de Beobank-Corendon renners zich koest houden. De leiders werken goed samen en pakken al snel drie minuten voorsprong.
Het peloton maakt niet meteen werk van de achtervolging en daardoor stijgt de voorsprong naar meer dan 4 minuten. Maar als de Lotto-Soudal ploeg en de Belgische selectie met ondermeer Jens Keukeleire er stevig de peers oplegggen, daalt die voorsprong meteen met een paar minuten.
Onder impuls van Wout Van Aert en Mathieu van der Poel maken 13 renners zich los van het peloton en zij lopen de koplopers in. Een grote kopgroep, die niet meer gepakt wordt door het peloton.
Op het einde proberen verschillende renners in de kopgroep nog weg te raken, ondermeer Mathieu van der Poel en Aimé De Gendt rijden even voor de anderen uit. Maar finaal wordt er toch gesprint en daarin toont Wout Van Aert zich de snelste, voor Mathieu van der Poel. Tom finisht in de eerste grote groep na de leiders op iets meer dan twee minuten. Opnieuw een goede training. Zie hier de samenvatting van Sporza.

1. Wout Van Aert (Veranda's Willems-Crelan), in 4u24'41"
2. Mathieu van der Poel (NED; Beobank-Corendon), zt
3. Lawrence Naesen (Veranclassic-Aqua Protect), zt
...
13. Philipp Walsleben (DUI; Beobank-Corendon), op 26"
23. Gianni Vermeersch (Beobank-Corendon), op 1'52"
30. Dieter Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games), op 1'57"
30. Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games), op 2'15"
49. Tom Meeusen (Beobank-Corendon), op 2'15"
74. Eli Iserbyt (Marlux-Napoleon Games), op 5'20"
76. Angelo De Clercq (Marlux-Napoleon Games), op 5'20"
84. Thijs van Amerongen (NED; Nationale Selectie), op 5'20"
76. Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games), op 5'20"
89. David van der Poel (NED; Beobank Corendon), op 5'20"
94. Marcel Meisen (DUI; Beobank Corendon), op 5'20"

11/6: Tom rijdt een goede Ronde van Limburg!


Ronde van Limburg, een eendagskoers van 200 km met tal van continentale ploegen én zowat alle veldrijders. Terwijl de andere wegrenners van jetje geven in de Dauphiné Liberé en de Ronde van Zwitserland, malen Tom en co kilometers in en rond Tongeren, in een loden hitte. Niet echt iets voor voor Tom, die warmte.
Een vroege vlucht van vier renners werd gegrepen door het peloton op 40 km van de finish. Het moment voor Wout Van Aert om zijn duivels te ontbinden. De ene aanvalspoging na de andere en uiteindelijk raakt hij weg samen met vier andere renners, waarbij ploegmaat Gianni Vermeersch. Tom kan zich vanaf dat moment samen met Mathieu en de andere ploegmaats koest houden in het peloton. 't Is te zeggen, meerijden op hoog tempo. We halen een gemiddelde van bijna 43 km/u. Er zijn weer heel wat liters zweet vergoten.
De vijf vluchters sprinten voor de zege en Wout Van Aert trekt aan het langste eind. Zijn zegehonger kent geen grenzen, ook niet op de weg. Gainni Vermeersch wordt knap 3de en mag mee op het podium.

1. Wout Van Aert (Veranda's Willems-Crelan), in 4u44'40"
2. Dorian Godon (FRA; Cofidis), zt
3. Gianni Vermeersch (Beobank-Corendon), zt
...
7. Lars van der Haar (NED; Telenet Fidea), op 13"
15. Tim Merlier (Veranda's Willems-Crelan), op 13"
18. Wietse Bosmans (Era-Circus), op 13"
36. Michael Boros (TSJ; Pauwels Sauzen-Vastgoedservice), op 13"
...
54. Marcel Meisen (DUI; Beobank-Corendon), op 1'09"
64. Adam Toupalik (POL; TSJ; Beobank-Corendon), op 1'41"
75. Stijn Caluwé (Beobank-Corendon), op 1'51"
77. Mathieu van der Poel (NED; Beobank-Corendon), op 1'53"
78. Tom Meeusen (Beobank-Corendon), op 1'53"

1-4/6: Tom helpt Mathieu naar de zege in de Boucles de la Mayenne in Frankrijk!


Tom start met de ploeg in een rittenkoers in Normandië, de Boucles de la Mayenne. Vier dagen koers met 21 ploegen en 126 renners, waarbij alleen Beobank-Corendon als veldritploeg. Opnieuw een goede training.
 • Rit 1: Proloog over 4.5 km in en rond Laval. Kort maar krachtig. Niet Tom's specialiteit, maar toch rijdt hij mooi de 21ste tijd op een kleine 12 seconden van de winnaar, de Fransman Johan Le Bon die de tijdrit in een gemiddelde van 46.48 km/u aflegt. Ploegmaat Mathieu van der Poel rijdt knap de 3de tijd, op slechts 3 seconden. Hij start morgen als leider in het jongerenklassement.
 • Rit 2: Renault - Saint-Berthevin (187 km). Rit in lijn met onderweg vijf klimmetjes. Meteen na de start regent het aanvallen, en het is na een goede 20 km dat een groepje van vier renners wegraakt. Zij krijgen maximaam 5 minuten voorsprong van het peloton. Daarin geeft de ploeg van de leider, Française des Jeux, het tempo aan. Op 20km van de finish worden de vluchters gegrepen. Het sein voor Mathieu van der Poel om zijn aanval te plaatsen. Samen met twee anderen pakt hij al snel 15 seconden. Maar het mag niet baten, het is opnieuw Johan Le Bon die een ultieme jump plaatst en de rit wint. Mathieu finisht als 2de en behoudt de witte jongerentrui. En Tom, die moeit zich niet met de debatten vooraan, nadat hij tijdens de koers veel werk opknapte voor Mathieu, en finisht op meer dan 7 minuten van de winnaar.
 • Rit 3: Chantrigné - Montaignu (180 km). Pittige rit, met vijf wat stevigere klimmetjes onderweg. Meteen na de start al een aanval van een aantal renners met daarbij ploegmaat David van der Poel. Is Beobank-Corendon iets van plan vandaag? Het peloton gaat nog niet voluit, het is een lastige rit vandaag. De aanvallers krijgen bijna 4 minuten voorsprong, maar met de finale in zicht komt het peloton weer aansluiten. In de laatste kilometer komt alles echt samen en er wordt gesprint. En wie is daarin de snelste? Mathieu van der Poel! Meteen neemt hij ook de leiderstrui over! Het plan van Beobank-Corendon is gelukt! Tom finisht vandaag als 71ste op een kleine twee minuten.
 • Rit 4: Saint-Cyr-le-Gravelais - Laval (179 km). Terug naar de startplaats met opnieuw vijf keer klimmen. Voor Beobank-Corendon is het werken vandaag. De leiderstrui van Mathieu én hun 1ste plaats in het ploegenklassement verdedigen. En daar slaagt de ploeg schitterend in. Zij leiden Mathieu naar een nieuwe ritzege en de eindzege in deze mooie rittenkoers! Tom doet zijn deel van het werk in de eerste helft van de koers en brengt Mathieu voorin het peloton voor de finale begint. Dan stapt hij af. Genoeg kilometers gemaald.

  Eindklassement
  1. Mathieu van der Poel (NED; Beobank-Corendon), in 13u03'00"
  2. Johan Le Bon (FRA; Française des Jeux), op 11"
  3. Clement Venturini (FRA; Cofidis), op 19"
  ...
  9. Marcel Meisen (DUI; Beobank-Corendon), op 35"
  27. Gianni Vermeersch (Beobank-Corendon), op 1'11"
  29. David van der Poel (NED; Beobank-Corendon), op 1'15"
  47. Philippe Walsleben (DUI; Beobank-Corendon), op 2'57"
  DNF Tom Meeusen (Beobank-Corendon, op 10'25" en opgave in laatste rit.

 • 24-28/5: Tom aan de slag in de Ronde van België!


  Tom start met de hele ploeg in de Ronde van België ofwel de Baloise Belgium Tour. Vijf ritten door het hele land, met een afwisseling van sprintettappes, klimmen, en tijdrijden. Voor ieder wat wils dus. Alle Belgische wielrenners die niet in de Giro meedoen staan aan de start, samen met tal van veldritploegen: Beobank-Corendon (met onzen Tom en Mathieu), Veranda's Willems-Crelan (met Wout Van Aert), Telenet Fidea (met Toon Aerts en Lars van der Haar) en Pauwels-Vastgoedservice (met Jim Aernouts en Michael Boros). In totaal 160 renners in 20 ploegen. Voor die crossers is deze ronde een goede voorbereiding voor de winter. Kilometers malen aan een hoog tempo!
 • Rit 1: Lochristi-Knokke-Heist (178.8 km): Openingsrit van Oost-Vlaanderen naar de Kust, met onderwerg een aantal stevige kuitenbijters en een aankomst hellende aankomst. Voer voor stevige sprinters. Meteen na de start zit het spel op de wagen en wordt er slag om slag aangevallen. Het tempo ligt meteen superhoog, 55km/u. Tom heel attent meer vooraan in het peloton. Na 30km koers een eerste echte ontsnapping van vijf renners. Daarbij geen crossers. Zij krijgen maximum 3'50" voorsprong en met nog 20km te gaan begint de finale! Op 4km van de streep alles bij elkaar, met Beobank-Corendon op kop van het peloton! Lotto-Soudal komt naar voor en neemt over. Sprinten, snelle jongen Gianni Vermeersch wordt in stelling gebracht door onzen Tom en zo kunnen beiden net demassale val ontwijken. Uiteindelijk liet Tom met een mooie 13e plaats het beste ploegresultaat noteren. Het is de Fransman Bryand Coquard die wint.
 • Rit 2: Knokke-Heist-Moorslede (199.0 km): Langste rit door van de Kust naar Zuid-West-Vlaanderen met opnieuw klimwerk onderweg. Kort na de start al meteen een ontsnapping van vier renners, geen crossers. Het peloton laat begaan, de koplopers krijgen bijna 5 minuten voorsprong. Het sein voor het peloton om het tempo omhoog te jagen. Daar duikt voorin Philippe Gilbert op. Heeft hij een plan? Hij komt hier in ieder geval om de Ronde van België te winnen. Daar is de eerste helling, de Monteberg, en de vluchters zijn er aan voor hun moeite. Richting de Kemmelberg heeft zich al snel een nieuwe groep afgescheiden, nu met grote namen: Philippe Gilbert, Tony Martin, Tiesj Benoot, Wout Van Aert, én ploegmaats Mathieu van der Poel en Philipp Walsleben! Ideale situatie voor de andere Beobank-Corendon crossers, die zich in het peloton rustig kunnen houden. Ook al jaagt het peloton, zij krijgen toch een minuut voorsprong. Maar de kopgroep valt uit elkaar met de finish in zicht. Het peloton komt nog dicht! Sprinten op kop, Wout Van Aert zet al van ver aan, maar het is Mathieu van der Poel die met de bloemen naar huis gaat! Of beter, naar Albstadt voor de Wereldbeker MTB op zondag.
 • Rit 3: Beveren-Beveren (13.4 km): Tijdrit in het centrum van Beveren. Vlak maar wel veel draaien en keren. Geen spek voor Tom's bek, die de 128ste tijd neerzet, op 2 minuten van de winnaar, de Oostenrijker Matthias Brandle, die ook vorig jaar deze tijdrit won. Wout Van Aert wordt heel knap 3de op slechts 4 seconden en pakt de rode leiderstrui van Philippe Gilbert over!
 • Rit 4: Ans-Ans (167.8 km): Lastige rit in de Ardennen met onderweg een aantal stevige beklimmingen. Het wordt een strijd tussen de ploeg van Wout Van Aert en de andere favorieten voor het eindklassement, ondermeer Quickstep Floors met Philippe Gilbert. Het is die laatste ploeg die aan het langste eind trekt. Wout Van Aert verliest zijn leiderstrui. Tom houdt zich de hele wedstrijd schuil in de grote bus, ondermeer samen met ploegmaat Daan Hoeyberghs en ex-ploegmaat Corné van Kessel, en finisht op meer dan 20 minuten van de winnaaar, de Nederlander Maurits Lammertink Katusha Alpecin). Die sluit een lange vlucht succesvol af.
 • Rit 5: Tienen-Tongeren (169.6 km): Zo goed als vlakke sprintettappe om de Ronde van België mee af te sluiten. Tom blijft de hele dag in het eerste peloton, maar sprint niet mee op het einde. Deze slotrit wordt gewonnen door Jens Debusschere en in het eindklassement springt Jens Keukeleire in extremis nog over Rémi Cavagna.
  Voor Tom zit de eerste rittenkoers er op. Goed meegereden, veel kilometers gedaan en zo aan de basisconditie gewerkt.

  Eindklassement
  1. Jens Keukeleire (Team Belgium), in 16u59'42"br> 2. Rémi Cavagna (NED; Quickstep Floors), op 6"
  3. Tony Martin (DUI; Katusha Alpecin), op 11"
  ...
  10. Wout Van Aert (Veranda's Willems-Crelan), op 58"
  22. Lars van der Haar (NED; Telenet Fidea), op 2"06"
  31. Gianni Vermeersch (Beobank-Corendon), op 2'35"
  45. Toon Aerts (Telenet Fidea), op 6'01"
  49. Jim Aernouts (Telenet Fidea), op 7'22"
  56. Philippe Walsleben (DUI; Beobank-Corendon), op 10'02"
  57. Vincent Baestaens (Telenet Fidea), op 10'03"
  ...
  107. David van der Poel (NED; Beobank-Corendon), op 23'46"
  117. Tom Meeusen (Beobank-Corendon), op 32'21"
  124. Daan Hoeyberghs (Beobank-Corendon), op 33'22"

 • 17/5: Tom maalt kilometers in Puivelde Koerse!


  Opnieuw een koers met veel veldrijders die hun benen komen testen en conditie opdoen. Tom met de hele ploeg aan de start. Zoals altijd in deze koersen een superhoog tempo en heel de koers tussen de kader hangen. Tom maalt zijn kilometers af en stapt vroegtijdig uit de koers. Ploegmaat Mathieu van der Poel krijgt in de voorlaatste ronde af te rekenen met pech en moet ook opgeven.

  1. Lawrence Naesen (Veranclassic Aquality), in 3u45'29"
  2. Lindsay De Vylder (Sport Vlaanderen-Baloise), zt
  3. Mathias De Witte (Cibel-Cebon), zt
  ...
  5. Quinten Hermans (Telenet Fidea), zt
  8. Philipp Walsleben (DUI; Beobank-Corendon), op 13"
  9. Michael Boros (TSJ; Pauwels-Vastgoedservice), op 1'11"
  10. Jim Aernouts (Telenet Fidea), op 1'11"

  14/5: Tom rijdt een goede training in de Grote Prijs Wase Polders!


  Na de verdiende rust en stevige training, ondermeer samen met de ploeg in Bencassim, startte Tom vandaag in zijn eerste wegwedstrijd van het zomerseizoen: De Grote Prijs Wase Polders, in het Oost-Vlaamse Verrebroek. Samen met hem staan ook de andere toppers in het veldrijden aan de start, ondermeer Belgisch en Wereldkampioen Wout Van Aert. Ploegmaat Mathieu van der Poel is er niet bij, die zet de kroon op het werk in de BeMC MTB wedstrijd in de Ardennen. 156 renners komen aan de start voor 168 kilometer koers over 13 rondes.
  Zoals vaak in zo'n wedstrijd een vroege vlucht waarin ploegmaats Daan Hoeyberghs en David van der Poel meeschuiven. Gianni Vermeersch zit in een eerste achtervolgende groep. Het gaat hard, met een gemiddelde van 46.5 km/u wordt de wedstrijd afgemaald. De ruime kopgroep wordt niet meer gegrepen en sprint om de zege. Daarbij is Gianni Marchand van de Cibel-Cebon ploeg de snelste, voor crosser Laurens sweeck en Timothy Stevens. 50 renners rijden de koers uit, de rest maakt er een stevige training van, daarbij ook onzen Tom.

  1. Gianni Marchand (Cibel-Cebon), in 3u35'00"
  2. Laurens Sweeck (ERA-Circus), op 4"
  3. Timothy Stevens (Pauwels-Vastgoedservice), op 6"
  ...
  11. Thijs Aerts (Telenet Fidea), op 22"
  14. Michael Boros (TSJ; Pauwels-Vastgoedservice), op 22"
  23. Vincent Baestaens (Telenet Fidea), op 22"
  26. Stan Godrie (NED; Veranda's Willems-Crelan), op 22"
  27. Wout Van Aert (Veranda's Willems-Crelan), op 22"
  30. Gianni Vermeers (Beobank-Corendon), op 22"
  31. Corné van Kessel (NED; Telenet Fidea), op 22"