17/9: Tom helpt ploegmaat Mathieu aan de zege in de Wereldbeker in Iowa (USA), maar kan zelf niet finishen!


Tweede cross van het seizoen en al meteen een Wereldbekercross! Wie is er nu al top? Alle crossers zijn afgereisd naar Amerika voor een paar crossen bij de start van het seizoen. Benieuwd wie daar goed uitkomt. Onzen Tom verdedigt samen met Mathieu van der Poel de kleuren van Beobank-Corendon. De warmte is de grootste hindernis hier in Iowa!
Over de cross kunnen we héél kort zijn: Kopstart voor Mathieu van der Poel en ook onzen Tom is meteen goed weg in het wiel van zijn ploegmaat. Knap Tom! Na een halve rond full tempo laat onzen Tom op een hellend stuk slim het gaatje! En Mathieu is weg! De andere crossers zien hem niet meer terug!
Achter hem werd gestreden voor de 2de plek, en opvallend, daar deed Wereldkampioen Wout Van Aert niet aan mee! Te veel last van de warmte? Het is Laurens Sweeck die zich als eerste kan loswerken, en na een paar rondes krijgt hij gezelschap van de youngster van Telenet-Fidea, Quinten Hermans. Die twee werkten prima samen. Achter hen kreeg Wout Van Aert dan pech op een héél slecht moment: lek net na de materiaalpost en een hele ronde op een platte tube! Dodelijk in deze loodzware cross!
Op het einde kwam ook Kevin Pauwels nog zijn neus aan het venster steken. Samen met Lars van der Haar probeert hij nog naar Laurens Sweek en Quinten Hermans toe te rijden, maar hij komt net te kort.
En onzen Tom? Na een sterke start viel hij gaandeweg terug en hij haalde de finish niet. Een baaldag voor onzen Tom, maar wel een klein beetje geholpen aan Mathieu's zege.

1. Mathieu van der Poel (NED; Beobank-Corendon), in 1u06'28"
2. Laurens Sweeck (ERA-Circus), op 43"
3. Quinten Hermans (Telenet Fidea), op 44"
4. Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games), op 54"
5. Lars van der Haar (NED; Telenet Fidea), op 58"
6. Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games), op 1'28"
7. Toon Aerts (Telenet Fidea), op 1'43"
8. Gianni Vermeersch (Steylaerts-Betfirst), op 1'46"
9. Michael Boros (TSJ; Pauwels Sauzen-Vastgoedservice), op 1'46"
10. Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice), op 1'59"

10/9: Tom rijdt een anonieme cross en finisht 14de in Eeklo!


De opener van het nieuwe cross-seizoen, de Grote Prijs Stad Eeklo. Alle crossers hebben gewacht op dit moment, na een zware zomer. Technische en snelle cross in Eeklo. Laurens Sweeck, nog altijd kopman bij ERA-Circus pakt de kopstart en gaat als eerste de wei in. Tom is vanop de eerste rij slecht weg en gaat pas als 14de het veld in. Achter Laurens troepen al snel alle toppers samen: Van Aert, Van der Poel, Pauwels en Vanthourenhout. Maar van onzen Tom dan al geen spoor meer. Meteen een off-day?
Tweede ronde en Mathieu van der Poel geeft er een stevige snok aan! Niemand kan zijn wiel houden, ook Wout Van Aert niet! Meteen een groot gat en niemand zag Mathieu nog terug. Die maakt er een ware demonstratie van: technisch sterk, topsnelheid, kort door de bochten! Heel even proberen Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck nog om het gat te dichten, maar ze slagen daar niet in. Onze Tom is ondertussen in de 2de achtervolgende groep verzeild. Nog altijd rond de 15de plek. Hij kan niet opschuiven.
In de slotronde komt achter Mathieu bijna alles terug samen, en wordt er gesprint voor de 2de plek. Even leek Michael Vanthourenhout het te halen, maar het is Wout Van Aert die hem klopt. Ver achter Mathieu van der Poel. Die lijkt nu al de te kloppen man. Wat wordt dat dit seizoen? Onzen Tom heeft in ieder geval nog werk. Als 14de bolt hij over de meet, dik anderhalve minuut na zijn ploegmaat en winnaar.

1. Mathieu van der Poel (NED; Beobank-Corendon), in 1u01'15"
2. Wout Van Aert (Veranda's Willems-Crelan), op 20"
3. Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games), op 22"
4. Laurens Sweeck (ERA-Circus), op 25"
5. Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games), op 33"
6. Gianni Vermeersch (CX Cycling), op 1'01"
7. Corné van Kessel (NED; Telenet Fidea), op 1'23"
8. Daan Soete (Telenet Fidea), op 1'23"
9. Toon Aerts (Telenet Fidea), op 1'23"
10. Dieter Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games), op 1'23"

5/9: Tom blikt samen met Mathieu terug op de zomer en vooruit naar het nieuwe seizoen!


In De Ark in Antwerpen werd afgelopen maandag de Beobank-Corendon ploeg voor het komende cross-seizoen voorgesteld. Vier stevige profs (Mathieu van der Poel (NED), David van der Poel (NED), Philipp Walsleben (DUI) en Tom Meeusen) en vijf talentvolle beloften (Adam Toupalik (TSJ), Stijn Caluwé, Jens Dekker (NED), Ben Turner (UK) en Toon Vandebosch) rijden tijdens het komende veldritseizoen in rood-blauw-wit.
Tom over zijn nieuwe ploeg, de voorbije zomer en het nieuwe veldritseizoen: "Mijn zomer is heel snel na vorige winter weer begonnen, een vrij korte rustperiode en terug een pak meer volume dan afgelopen jaren. Het zomerprogramma op de weg bij Beobank-Corendon valt ook niet te onderschatten, de meerdaagse wedstrijden in Frankrijk waren allemaal met een serieus deelnemersveld dus om daar niet naar huis gereden te worden moest ik wel veel kilometers doen. Qua uitslagen heb ik weinig opvallends bij elkaar gefietst maar als je types als Mathieu, Gianni Vermeersch en Philipp Walsleben in de ploeg hebt is het ook wel leuk om in dienst van hen te koersen. Ik had de tijd om mijn hoofd helemaal vrij te maken. Zonder druk maar met dingen waar ik in functie van de winter wel iets aan ga hebben. Op kop rijden van het peloton of kilometers in de wind rijden om iemand af te zetten op een cruciale plaats zijn dingen die je op training moeilijk kan simuleren. Dat was ik niet gewend, maar het heeft me wel sterker gemaakt.
Het crosseizoen starten met Mathieu in de ploeg is ook goed voor het vertrouwen. Dit is voor mij een ideale omgeving. Alle ogen zijn op Mathieu gericht waardoor ik de kans krijg om vrij rond te rijden en mijn kwaliteiten te tonen in de crossen die mij liggen. Beobank-Corendon is een ploeg die vertrouwen uitstraalt en door de resultaten van de afgelopen jaren ook heel goed draait, dus dan komt het plezier automatisch meer naar boven en dat is toch wel belangrijk als je al een tijdje mee draait :)! David en Mathieu wonen ook in de buurt dus trainen in eigen streek gebeurt ook weer vaker, we hebben rond Essen en Kalmthout de mooiste crossparcoursen die je maar kan denken dus ik ben blij dat ik me in alle rust en met weinig druk heb kunnen voorbereiden op hopelijk een goede winter. Doordaat ik zo’n veeleisende, maar goeie zomer achter de rug heb, kijk ik extra hard uit naar het nieuwe veldritseizoen! Al was het maar om de mensen van en rond het team Beobank-Corendon te bedanken voor de nieuwe kansen!"

Ook Mathieu is blij is met de komst van Tom in zijn ploeg: "Tom is zowel op als naast de fiets een aanwinst. Het was een plezante zomer met hem erbij. In de snelle, tactische crossen is het voor mij heel leuk om iemand als Tom erbij te hebben."
Go Tom go! Veel succes in het nieuwe cross-seizoen!

15-18/8: Tom met de ploeg aan de slag in de Tour du Limousin in Frankrijk!


Vierde rittenkoers deze zomer, opnieuw in Frankrijk. De Tour du Limousin is een vierdaagse wedstrijd in de gelijknamige regio in het Zuid-Westen van Frankrijk, bekend bij vakantiegangers (de Corrèze, Haute-Vienne) en bij boeren voor het mooie koeienras. Deze koers wordt al gereden sinds 1968 en werd ondermeer tweemaal gewonnen door Bernard Hinault en Charly Mottet. Björn Leukemans won hier in 2011. Een Nederlander won hier nog nooit. Daar kan verandering in komen, want samen met onzen Tom en de rest van de Beobank-Corendon ploeg start ook favoriet Mathieu van der Poel. In totaal 198 renners aan de start, verdeeld over maar liefst 20 ploegen, ondermeer Topsport Vlaanderen-Baloise en Roompot-Nederlandse Loterij.
 • Rit 1: Panazol - Rochechouart (168 km). Stevige openingsrit met drie cols van 3de categorie, alles samen 2765 hoogtemeters. Aanvallen vanaf de start, maar het is pas na de eerste tussensprint en anderhalf uur koers dat de goede vlucht wegraakt. Twee Franse renners Elie Gesbert en Flavien Dassonville, pakken een voorsprong van maximaal 5'25" op het peloton. Ploegmaat Philipp Walsleben probeert ook nog te ontsnappen, maar wordt snel terug gegrepen door het peloton. Na twee uur koers is de gemiddelde snelheid 42.1 km/u. Een stevige training! Het tempo in het peloton gaat omhoog en alles wordt op een lang lint getrokken. Beobank-Corendon doet zijn werk in de voorste gelederen. Maar de twee vluchters blijven op kop en het is Elie Gesbert die aan het langste eind trekt. Ploegmaat Mathieu van der Poel wint de sprint van het peloton. Tom bolt een dikke minuut later binnen samen met de rest van de ploeg.
 • Rit 2: Fursac - Le Maupuy Les Monts de Guéret (186 km). Langste rit met twee cols van 2de categorie en één van 3de categorie én een stevige aankomst bergop, samen 3490 hoogtemeters. Meteen na de start gaan zeven renners ervandoor, daarbij geen veldrijders. Zij krijgen maximaal 3'30" voorsprong. Met de laatste twee klimmen in zicht valt de kopgroep echter uit elkaar en worden de vluchters één voor één gegrepen door het peloton, dat ook in stukken uiteengevallen is. Elke renner pakt deze zware rit op eigen tempo aan. Een nieuwe kopgroep ontstaat, opnieuw geen veldrijders, maar wel de Belg Thomas Degand (Wanty Group-Gobert). Veel voorsprong krijgen ze echter niet, en op de slotklim worden ze gegrepen door het eerst deel van het peloton. Op die slotklim valt alles uit elkaar. De eerste Beobank-Corendon renner die over de meet komt is Gianni Vermeersch, op de 19de plek, op een kleine minuut van de winnaar, de Fransman Alexis Vuillermoz. Onzen Tom komt een kwartier later binnen in de eerste grote bus.
 • Rit 3: Saint-Pantaléon de Larche - Chaumeil (185 km). Koninginnerit met onderweg drie cols van 2de categorie. Klimmen vanaf de start over 4658 hoogtemeters. Net als in de vorige ritten al snel een kopgroep, met daarbij deze keer wél een veldrijder, namelijk ploegmaat Philipp Walsleben. Die rijdt de hele dag in de aanval en komt op de hellingen telkens als eerste boven. Zo pakt hij de bolletjestrui over. Proficiat Philipp! De andere Beobank-Corendon renners kunnen zich daardoor gedeisd houden in het peloton. In de finale sprint ploegmaat Gianni Vermeersch naar een mooie 8ste plek. Tom komt als 82 over de meet op een goed 11 minuten van de winnaar, de Fransman Cyril Gautier. Weer een goede training achter de rug.
 • Rit 4: Saint-Junien - Limoges (169 km). Slotrit met nog 3021 hoogtemeters over twee cols van 3de categorie en één van 2de categorie. Voor Beobank-Corendon komt het er nu op aan de bergtrui van Philipp Walsleben te verdedigen. Na tien minuten koers is er al meteen een aanval, Mathieu van der Poel gaat ervandoor met de Fransman Benoit Cosnefroy. Zij pakken al snel 50", maar na de eerste tussensprint, gewonnen door Mathieu, neemt hun voorsprong terug af. Op de eerste klim van de dag pakt Mathieu ook de belangrijkste punten weg, en ook Philipp Walsleben sprokkelt nog enkele puntjes. Niet veel later komt Philipp met de Spanjaard Prieto Gonzalez bij de kop aansluiten. Op de tweede klim pakt Philipp de volle buit, met dank aan Mathieu die hem prima lanceert! De bolletjestrui is zo goed als binnen. Het peloton komt terug bij de koplopers. Ondertussen is de 2de in de stand, Alexis Vuillermoz, door de tussensprints op gelijke hoogte gekomen met de leider, Elie Gesbert. Spannend! Opnieuw rijdt een tweetal weg, de Belg Jérôme Baugnies van Wanty-Groupe Gobert met zijn ploegmaat Guillaume Martin. Zij pakken maximaal 2'50", wat die laatste virtueel in het geel brengt. Ondertussen regent het achteraan opgaves, ondermeer Filippo Pozzato stapt uit de koers. De veldrijders blijven nog altijd aan boord. Met de finale in zicht slinkt de voorsprong van de twee koplopers, maar ze houden net genoeg voorsprong om samen te sprinten. Guillaume Martin mag van zijn Belgische ploegmaat winnen, maar kan de leiderstrui niet pakken. Die gaat in deze laatste rit nog naar Alexis Vuillermoz. Mathieu van der Poel wint de sprint van de eerste achtervolgende groep. Zijn broer David finisht als 6de. Tom komt als 51ste over de meet op een dikke minuut.
  Opdracht geslaagd voor Beobank-Corendon: Prima training voor alle crossers én de bolletjestrui gaat meer naar huis! Tom via Twitter: "The Beobank-Corendon summer program was full of new races for me. Tour du Limousin was the highest roadracing level I have ever experienced."

  Eindklassement
  1. Alexis Vuillermoz (FRA; AG2R La Mondiale), in 17u26'42"
  2. Elie Gesbert (FRA; Fortuneo-Oscaro), zt
  3. Francesco Gavazzi (ITA; Androni-Sidermec-Bottecchia), op 19"
  ...
  11. Gianni Vermeersch (Steylaerts-Verona), op 55"
  19. Mathieu van der Poel (NED; Beobank-Corendon), op 1'48"
  27. Adam Toupalik (TSJ; Beobank-Corendon), op 6'15"
  40. Philipp Walsleben (DUI; Beobank-Corendon), op 14'58"
  43. Clement Venturini (FRA; Cofidis), op 19'19"
  54. Tom Meeusen (Beobank-Corendon), op 31'32"
  60. David van der Poel (NED; Beobank-Corendon), op 34'46"
  62. Marcel Meisen (DUI; Beobank-Corendon), op 38'35"
  100. Daan Hoeyberghs (Beobank-Corendon), DNF

 • 5/8: Tom 62ste op de weg en in het veld in Dwars door het Hageland!


  Dwars door het Hageland, een ietwat ongewone wedstrijd die deel uitmaakt van De Napoleon Games cup. De wedstrijd iseen aaneenschakeling van hellingen, kasseien en onverharde stroken (holle wegen, bospaden, grindstroken), met een finale op de citadel van Diest om u tegen te zeggen. Een klassieker in wording, deze prachtige koers.
  In de eerste wedstrijdhelft ontstond er een kopgroep van 11 renners, waarbij Wout Van Aert en ploegmaats Mathieu van der Poel en Philipp Walsleben. Deze renners hadden in de laatste 50 kilometer nog steeds een bonus van om en bij de vier minuten. Mede door het goede afstopwerk van de andere ploegmaats, waaronder onzen Tom. Met nog 40 kilometer te gaan plaatst Wout Van Aert zijn aanval. Wout wil winnen vandaag. Maar een paar andere renners shuiven mee en even later kan ook Mathieu van der Poel met enkele anderen terug aansluiten. Philipp lukt daar niet in en rijdt op eigen tempo de wedstrijd uit.
  In de finale, op de citadel van Diest, reed Wout Van Aert lange tijd op kop, maaar in extremis kwamen de Nederlanders Taco van der Hoorn en Mathieu van der Poel er nog over. Bij Mathieu leek op dat moment het vat volledig af, maar met een laatste ultieme inspannning kon hij zijn landgenoot nog kloppen in de sprint! Proficiat Mathieu!

  1. Mathieu van der Poel (NED; Beobank-Corendon), in 4u39'25"
  2. Taco van der Hoorn (NED; Roompot-Nederlandse Loterij), zt
  3. Wout Van Aert (Veranda's Willems-Crelan), op 2"
  ...
  7. Tim Merlier (Veranda's Willems-Crelan), op 16"
  18. David van der Poel (NED; Beobank-Corendon), op 52"
  36. Philipp Walsleben (DUI; Beobank-Corendon), op 2'50"
  49. Marcel Meisen (DUI; Beobank-Corendon), op 6'16"
  51. Gianni Vermeersch (Steylaerts-Verona), op 6'18"
  62. Tom Meeusen (Beobank-Corendon), op 8'55"
  69. Daan Hoeyberghs (Beobank-Corendon), op 13'22"

  2/8: Tom wordt 14de achter de derny in Antwerpen!


  Onverwacht start Tom in het na-Tour derny criterium in Antwerpen, de meest klassieke dernykoers van Vlaanderen. Naast Tom nog 15 andere renners aan de start, waarbij de veldrijders Mathieu van der Poel, en Toon Aerts, maar ook toppers als Moreno de Pauw, Thomas De Gendt, Serge Pauwels, Oliver Naesen en Iljo Keisse. Er wordt gereden in twee reeksen in de omgeving van het Eilandje in Antwerpen, meer bepaald rond het MAS. Door de regen veel gladde kasseien onder de wielen, zodat het een gevaarlijk rondje is! De eerste reeks duurt 30 minuten en geldt als training, de tweede reeks is de eigenlijke wedstrijd over 28 kilometer en ongeveer 40 minuten. Het is Federick Backaert die de sneltste tijd wegzet in de eerste reeks.
  In de finalereeks trekt Oliver Naesen op vier rondes van het einde het tempo op. Het is ploegmaat Mathieu van der Poel die de aanval countert. Hij gaat op twee ronde van het einde zelf zijn kans, maar nu is Iljo Keisse er snel bij om het gat dicht te rijden. Wanneer het tempo daarna iets stokt, versnelt Thomas De Gendt even en hij wint met geringe voorsprong. Tom wordt in de finalekoers 14de.

  1. Thomas De Gendt (Lotto-Soudal)
  2. Serge Pauwels (Dimension Data)
  3. Oliver Naesen (AG2R)
  ...
  5. Mathieu van der Poel (NED; Beobank-Corendon)
  13. Toon Aerts (Telenet Fidea)
  14. Tom Meeusen (Beobank-Corendon)

  26-30/7: Tom met de ploeg aan de slag in de Tour d'Alsace in Frankrijk!


  Derde rittenkoers met de ploeg, opnieuw in Frankrijk. De Tour d'Alsace is een vijfdaagse wedstrijd van niveau 2.2 over de bergen van de Alsace, een Oost-Franse regio die bij ons bekend is als de Elzas.
 • Rit 1: Ploegentijdrit over 4.7 km in en rond Sausheim. Vlak, kort maar krachtig. Elke ploeg wordt ingedeeld in twee trio's, die samen de tijdrit afwerken. Tom wordt ingedeeld bij David van der Poel en Marcel Meisen. Het andere Beobank-Corendon trio bestaat uit Mathieu van der Poel, Philipp Walsleben en Gianni Vermeersch. Zij rijden een knappe derde tijd op 10 seconden van het winnende team (USA U23). Tom's trio volgt als 22ste op 20 seconden van de winnaars. Philipp Walsleben pakt de bergtrui die hij morgen kan verdedigen.
 • Rit 2: Velleminfroy - La Planche des Belles Filles (148 km). Rit in lijn met in de finale drie stevige bergen en een aankomst bergop, op de Planche des Belles Filles. Het wordt een collectieve offday voor Beobank-Corendon. De eerste ploegmaat is Philipp Walsleben, op een 55ste plek op meer dan 5 minuten van de winnaar, de Noor Markus Hoelgaard. De rest van de ploeg, ook onzen Tom, komt nog eens 10 minuten later over de streep, na een loodzware etappe.
 • Rit 3: Belfort - Blotzheim (145 km). Onderweg één col van derde en twee van vierde categorie en opnieuw een aankomst bergop. Ploegmaat Mathieu van der Poel had deze rit aangestipt. Onderweg valt hij meermaals aan. Het tempo ligt heel hoog vandaag, met in de eerste uren een gemiddelde van 47 km/u. Mathieu wordt uiteindelijk knap 4de in de sprint. Tom finisht op anderhalve minuut samen met ploegmaat Marcel Meisen.
 • Rit 4: Ribeauvillé - Lac Blanc (165 km). Koninginnerit met onderweg twee cols van 1ste categorie, twee cols van 2de categorie, en een aankomst bergop op een col van 3de categorie. Ploegmaat Gianni Vermeersch gaat mee in de aanval, op 35 km van de streep. Aan de voet van de voorlaatste klim laat hij zijn drie medevluchters achter, pakt een mooie voorsprong, maar krijgt finaal een klop van de hamer. Hij wordt nog 12 op een halve minuut van de winnaar, opnieuw een Noor, deze keer Carl Frederik Hagen. De rest van de Beobank-Corendon ploeg kan controlerend rijden. Tom finisht als 74ste op een minuut.
 • Rit 5: Neuf-Brisach - Dannemarie (146 km). Slotrit met nog twee cols van 4de categorie, en één col van 3de categorie. Ondanks heel wat aanvallen raakt niemand echt weg en uiteindelijk wordt er gesprint. Enkel Gianni Vermeersch mengt zich namens Beobank-Corendon in de sprint en wordt knap 4de. Ploegmaat Philipp Walsleben stapt voortijdig uit de koers, hij gaf al veel in de eerste ritten.
  Een geslaagde trainingswedstrijd voor Tom en de hele ploeg!

  Eindklassement
  1. Lucas Hamilton (AUS; Mitchelton Scott), in 15u36'12"
  2. Carl Frederik Hagen (NOO; Oslo Sportslager), op 9"
  3. Brandon McNulty (USA; USA-U23), op 20"
  ...
  33. Gianni Vermeersch (Steylaerts-Verona), op 14'59"
  39. Mathieu van der Poel (NED; Beobank-Corendon), op 20'56"
  78. Tom Meeusen (Beobank-Corendon), op 34'56"
  102. Marcel Meisen (DUI; Beobank-Corendon), op 54'34"
  112. David van der Poel (NED; Beobank-Corendon), op 1u03'46"

 • 23/7: Tom wordt na lekke band in de finale nog 9de in het BK MTB in Erezée!


  Wordt het een veldrijder of een mountainbiker? Dat was dé vraag voor het Belgisch kampioenschap MTB XCO bij de mannen elite. Het parcours in Erezée is er een om vingers en duimen bij af te likken. Klimmen en dalen door het bos, techniek en kracht verenigd. Tom start met ambitie.
  Van bij de start nemen de pure mountainbikers echter het heft in handen. Kevin Panhuyzen neemt een kanonstart en slaagt met Jens Schuermans een eerste kloofje. Twee Limburgers voorin, gevolgd door een groep met de andere bekende namen en de crossers, waarbij onzen Tom. In de tweede ronde al laat Schuermans zijn trainingspartner achter zich. De Maasmechelaar bouwt een veilige voorsprong uit die aan het eind van de wedstrijd richting de twee minuten gaat. Geen moment komt zijn eerste titel nog in gevaar. Schuermans geldt al sinds de jeugdcategorieën als groot talent, maar werd vaak afgeremd door pech.
  In de strijd voor zilver gaf ook Panhuyzen zijn plekje niet meer af. Voor de laatste podiumplek strijdt onzen Tom lang mee, hij toont zich héél sterk! Het is daardoor Kevin Pauwels die in het laatste wedstrijdkwart van de anderen wegrijdt naar het Brons. Titelverdediger Ruben Scheire kwam niet in aanmerking voor een podiumplek. De uittredende kampioen ondervond te veel last van zijn blessures.
  Knappe wedstrijd Tom! Alleen pech houdt je weg van het podium.

  1. Jens Schuermans (Scott Creuse Oxygene), in 1u36'24"
  2. Kevin Panhuyzen (Habitat), op 1'21"
  3. Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games), op 2'17"
  4. Laurens Sweeck (ERA-Circus), op 2'45"
  5. Didier Bats (CST Sandd American Eagle), op 3'01"
  ...
  9. Tom Meeusen (Beobank Corendon), op 8'32"
  10. Eli Iserbyt (Marlux-Napoleon Games), op 10'04"
  11. Rob Peeters (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice), op 11'50"

  2/7: Beobank-Corendon wint de Slag om Norg!


  Net als in de beroemde Strade Bianchi in Italië, wordt in het Noorden van Nederland sinds een paar jaar de Slag om Norg georganiseerd, een UCI 1.1 koers die grotendeels over onverharde wegen gaat. Terwijl de toppers op de weg in de Ronde van Frankrijk hun kas leegrijden, doet Beobank-Corendon, met onze Tom dat in en om Norg, 20km onder Groningen. De wedstrijd over 195 km heeft na een lange aanloop zes plaatselijke rondes.
  Na de schermutselingen na de start komt na een half uur koersen een vlucht met drie renners op met thuisrijder Gert-Jan Bosman, Justin Timmermans en de Duitser Joshua Huppertz. Die krijgen van het peloton een maximale voorsprong van 7 minuten. Een eerste achtervolgende groep rukt zich los uit het peloton, met daarbij onzen Tom en ploegmaats David van der Poel en Philipp Walsleben. Maar zij worden terug ingelopen. Dan is het de beurt aan die andere Beobank-corendon renner, Gianni Vermeersch. Hij zet de achtervolging in samen met vijf andere renners en diep in de finale, in de laatste plaatselijke ronde van 17 km, lopen zij de koplopers in! In die finale toont Gianne Vermeersch zich de sterkste en na een sterke ploegprestatie rondt hij hier knap af! Proficiat Gianni!

  1. Gianni Vermeersch (Beobank-Corendon), in 4u38'24"
  2. Jesper Asselman (NED; Roompot-Nederlandse Loterij), zt
  3. Dennis Bakker (NED; Delta Cyclingteam), op 6"
  ...
  31. David van der Poel (NED; Beobank Corendon), op 4'17"
  32. Philipp Walsleben (DUI; Beobank Corendon), op 4'17"
  39. Daan Hoeyberghts (Beobank Corendon), op 6'28"
  43. Marcel Meisen (DUI; Beobank Corendon), op 6'28"

  25/6: Tom rijdt een goed BK in Antwerpen!


  Belgisch Kampioenschap op de weg in Antwerpen! Alle Belgische renners aan de start, inclusief de veldrijders. Tom met ploegmaats Gianni Vermeersch en Daan Hoeyberghs, terwijl die andere ploegmaat, Mathieu van der Poel in Singen (DUI) het WK MTB rijdt! Bart Wellens, voor de gelegenheid ploegleider in de volgwagen, geeft alvast volgende raad: Aanvallen! Dat kan op dit vlakke parcours. In totaal 238 km over 14 rondes van elk 17 km met onderweg twee kasseistroken.
  Zoals elke wegkoers regent het van bij de start aanvallen. Onder andere Thomas De Gendt en veldrijder Dieter Sweeck proberen weg te raken, maar alle vroege vluchters worden snel terug gegrepen.
  In de tweede ronde slaan Jürgen Roelandts (Lotto Soudal), Jonas Rickaert (Sport Vlaanderen - Baloise) en Kevyn Ista (Veranclassic Aquality) de handen in elkaar. Zij hebben op het einde van deze ronde een minuut voorsprong op het peloton, waarin de ploegmaats van Ista en Rickaert goed afstopwerk doen. In het eerste uur is al 44.8 km afgelegd, het gaat hard! De voorsprong van de drie leiders groeit bij het uitgaan van de vierde ronde nog tot vier minuten. Dit lijkt de vlucht van de dag, hoewel het nog 180 km koersen is.
  Terwijl de koplopers verder uitlopen tot 5'35", wordt Mathieu van der Poel na een sterke wedstrijd waarin hij de hele tijd mee voorin was knap 4de op het WK MTB in Singen (DUI)! Proficiat Mathieu!
  De voorsprong van de drie leiders wordt maximaal 7'35", maar dan voert Quickstep, dat geen renner in de kopgroep heeft, het tempo op. De voorsprong slinkt tot 6'40". We zijn halfkoers. Met nog 100 km voor de boeg daalt de voorsprong tot 4'40" en tot 2'00" met nog 75 km koers. Tom nog altijd goed mee in het grote peloton. Met nog 55 km, worden de vluchters in de straten van Hoboken gegrepen. De koers kan terug beginnen.
  Opnieuw wordt er aangevallen, maar Lotto doe er alles aan om het peloton bij elkaar te houden. Het tempo gaat omhoog! Alles op een lint en achteraan staat de poort open. Jelle Wallays, Quinten Hermans, Jasper Stuyven en Yves Lampaert rijden zich los. Tom zit nog altijd goed in het eerste peloton. De vluchters worden snel terug gegrepen.
  Dan valt Philip Gilbert aan! Die gaat stevig door! Het is Wout Van Aert die het gat op de uittredende kampioen terug dichtrijdt. Even later gaat Jens Keukeleire er vandoor, samen met ondermeer Tosj Van der Sande, Tim Wellens, Nathan van Hooydonck en Preben Van Hecke. Ook Sepp Vanmarcke en Tim Merlier haken hun wagentje aan. Het spel zit op de wagen. Achteraan stappen veel renners uit de koers, ondermeer onzen Tom. Op kop krijgen we een kopgroep van veertien renners, met alle ploegen vertegenwoordigd. Is dit de definitieve vlucht? Van Avermaet en Gilbert zijn er niet bij. Nog 22 km.
  Lang blijft die kopgroep niet bij elkaar! Slag om stoot wordt er aangevallen! Oliver Naesen, Sepp Vanmarcke, Jasper Stuyven, Nathan Van Hooydonck en Jens Keukeleire rijden zich los van de rest en pakken meteen een handvol seconden. Nog één ronde. Wat een spannende koers.
  In die laatste ronde lossen de vijf koplopers elkaar niet, ondanks vele aanvallen, ondermeer van Sepp Vanmarcke. Sprinten en het is Oliver Naesen die met een superjump wint! Veldrijder Tim Merlier wint de sprint van de eerste achtervolgende groep.

  1. Oliver Naesen (AG2R-La Monde), in 5u16'28"
  2. Sepp Vanmarcke (Cannondale-Drapac), zt
  3. Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), zt
  ...
  6. Tim Merlier (Veranda's Willems-Crelan), op 1'20"
  11. Gianni Vermeersch (Beobank-Corendon), op 1'20"
  27. Daan Soete (Telenet Fidea), op 1'20"
  36. Nicolas Cleppe (Telenet Fidea), op 1'20"
  46. Jim Aernouts (Telenet Fidea), op 1'26"
  52. Toon Aerts (Telenet Fidea), op 1'26"
  60. Wout Van Aert (Veranda's Willems-Crelan), op 1'29"
  63. Laurens Sweeck (ERA-Circus), op 1'38"

  21/6: Tom traint in Halle-Ingooigem!


  Halle-Ingooigem, de generale repetitie voor het BK nu zondag. Een koers op en rond de taalgrens van 201 km met 152 renners aan de start, inclusief de Belgische veldrijders. Onderweg een aantal stevige klimmetjes en in de plaatselijke rondes telkens een tussensprint. En vooral: superwarm!
  Na een uur stevig doortrekken ontsnappen drie renners: Pieter Vanspeybrouck (Wanty-Groupe Gobert), de Nederlander Antwan Tolhoek (Lotto-Jumbo) en de Brit Jacob Scot (An Post). Het peloton gunt deze drie de vrijheid, zij krijgen een voorsprong van vijf minuten.
  Bij het ingaan van de vijf plaatselijke rondes schiet het peloton in gang. Vooraan slinkt de voorsprong en achteraan staat de deur open. Kan onzen Tom de koers uitrijden? Het zijn favoriet Jens Keukeleire en Edward Theuns die het hoge tempo in het peloton aangeven. Ook Sepp Vanmarcke doet zijn deel van het werk. De kopgroep wordt ingelopen.
  Meteen regent het opnieuw aanvallen, maar niemand raakt echt weg. Enkel de Nederlander Bram Tankink (Lotto-Jumbo) kan even een halve minuut voorsprong pakken samen met drie landgenoten. Op weg naar de laatste plaatselijke ronde worden deze vier terug gegrepen. Dan is het de beurt Michael Goolaerts (Veranda's Willems-Crelan) om een gaatje te slaan. Maakt hij de koers hard voor zijn kopman Wout Van Aert? Maarten Wynants (opnieuw Lotto-Jumbo) en een jonge Brit van Lotto-Jumbo springen mee. Maar Jens Keukeleire brengt op kop van het peloton alles terug samen. Alles? Neen, het peloton is nu helemaal versnipperd.
  Enkelen doen nog een poging de sprint te ontlopen, maar de Belgische selectie controleert. Er wordt gesprint, Lotto-Soudal zet een trein op voor Jens Debusschere, maar het is de snelle Fransman Arnaud Démare (FDJ) die wint! Tom rijdt net als vele andere veldrijders de koers niet uit.

  1. Arnaud Démare (FRA; Francaise des Jeux), in 4u39'52"
  2. Edward Theuns (Belgische Selectie), zt
  3. Iljo Keisse (Quick-Step Floors), zt
  ...
  15. David van der Poel (NED; Beobank Corendon), zt
  21. Tim Merlier (Veranda's Willems-Crelan), zt
  25. Laurens Sweeck (Era-Circus), zt
  32. Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice), zt
  55. Wietse Bosmans (Era-Circus), zt
  59. Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games), op 9"
  85. Gianni Vermeersch (Beobank-Corendon), op 1'07"


  18/6: Tom start onverwacht in de Elfstedenronde!


  Na 28 jaar wordt in en om Brugge opnieuw de Elfstedenronde georganiseerd, en meteen trekt de koers grote namen uit het Belgische wielrennen, inclusief de veldrijders. Daarbij heeft ook Beobank-Corendon zich op het laatste moment ingeschreven, en zo komt onzen Tom ook aan de start in deze koers van 199 km met maar liefst 18 kasseistroken.
  Meteen na de start regent het aanvallen, maar het duurt tot 20 kilometer vooraleer de goede vlucht wegraakt: Vijf renners met daarbij ook ploegmaat Philipp Walsleben, al eerder in goede doen. Ook mee zijn David Boucher en de Nederlander Rob Ruijgh. In het peloton kunnen de Beobank-Corendon renners zich koest houden. De leiders werken goed samen en pakken al snel drie minuten voorsprong.
  Het peloton maakt niet meteen werk van de achtervolging en daardoor stijgt de voorsprong naar meer dan 4 minuten. Maar als de Lotto-Soudal ploeg en de Belgische selectie met ondermeer Jens Keukeleire er stevig de peers oplegggen, daalt die voorsprong meteen met een paar minuten.
  Onder impuls van Wout Van Aert en Mathieu van der Poel maken 13 renners zich los van het peloton en zij lopen de koplopers in. Een grote kopgroep, die niet meer gepakt wordt door het peloton.
  Op het einde proberen verschillende renners in de kopgroep nog weg te raken, ondermeer Mathieu van der Poel en Aimé De Gendt rijden even voor de anderen uit. Maar finaal wordt er toch gesprint en daarin toont Wout Van Aert zich de snelste, voor Mathieu van der Poel. Tom finisht in de eerste grote groep na de leiders op iets meer dan twee minuten. Opnieuw een goede training. Zie hier de samenvatting van Sporza.

  1. Wout Van Aert (Veranda's Willems-Crelan), in 4u24'41"
  2. Mathieu van der Poel (NED; Beobank-Corendon), zt
  3. Lawrence Naesen (Veranclassic-Aqua Protect), zt
  ...
  13. Philipp Walsleben (DUI; Beobank-Corendon), op 26"
  23. Gianni Vermeersch (Beobank-Corendon), op 1'52"
  30. Dieter Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games), op 1'57"
  30. Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games), op 2'15"
  49. Tom Meeusen (Beobank-Corendon), op 2'15"
  74. Eli Iserbyt (Marlux-Napoleon Games), op 5'20"
  76. Angelo De Clercq (Marlux-Napoleon Games), op 5'20"
  84. Thijs van Amerongen (NED; Nationale Selectie), op 5'20"
  76. Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games), op 5'20"
  89. David van der Poel (NED; Beobank Corendon), op 5'20"
  94. Marcel Meisen (DUI; Beobank Corendon), op 5'20"

  11/6: Tom rijdt een goede Ronde van Limburg!


  Ronde van Limburg, een eendagskoers van 200 km met tal van continentale ploegen én zowat alle veldrijders. Terwijl de andere wegrenners van jetje geven in de Dauphiné Liberé en de Ronde van Zwitserland, malen Tom en co kilometers in en rond Tongeren, in een loden hitte. Niet echt iets voor voor Tom, die warmte.
  Een vroege vlucht van vier renners werd gegrepen door het peloton op 40 km van de finish. Het moment voor Wout Van Aert om zijn duivels te ontbinden. De ene aanvalspoging na de andere en uiteindelijk raakt hij weg samen met vier andere renners, waarbij ploegmaat Gianni Vermeersch. Tom kan zich vanaf dat moment samen met Mathieu en de andere ploegmaats koest houden in het peloton. 't Is te zeggen, meerijden op hoog tempo. We halen een gemiddelde van bijna 43 km/u. Er zijn weer heel wat liters zweet vergoten.
  De vijf vluchters sprinten voor de zege en Wout Van Aert trekt aan het langste eind. Zijn zegehonger kent geen grenzen, ook niet op de weg. Gainni Vermeersch wordt knap 3de en mag mee op het podium.

  1. Wout Van Aert (Veranda's Willems-Crelan), in 4u44'40"
  2. Dorian Godon (FRA; Cofidis), zt
  3. Gianni Vermeersch (Beobank-Corendon), zt
  ...
  7. Lars van der Haar (NED; Telenet Fidea), op 13"
  15. Tim Merlier (Veranda's Willems-Crelan), op 13"
  18. Wietse Bosmans (Era-Circus), op 13"
  36. Michael Boros (TSJ; Pauwels Sauzen-Vastgoedservice), op 13"
  ...
  54. Marcel Meisen (DUI; Beobank-Corendon), op 1'09"
  64. Adam Toupalik (POL; TSJ; Beobank-Corendon), op 1'41"
  75. Stijn Caluwé (Beobank-Corendon), op 1'51"
  77. Mathieu van der Poel (NED; Beobank-Corendon), op 1'53"
  78. Tom Meeusen (Beobank-Corendon), op 1'53"

  1-4/6: Tom helpt Mathieu naar de zege in de Boucles de la Mayenne in Frankrijk!


  Tom start met de ploeg in een rittenkoers in Normandië, de Boucles de la Mayenne. Vier dagen koers met 21 ploegen en 126 renners, waarbij alleen Beobank-Corendon als veldritploeg. Opnieuw een goede training.
 • Rit 1: Proloog over 4.5 km in en rond Laval. Kort maar krachtig. Niet Tom's specialiteit, maar toch rijdt hij mooi de 21ste tijd op een kleine 12 seconden van de winnaar, de Fransman Johan Le Bon die de tijdrit in een gemiddelde van 46.48 km/u aflegt. Ploegmaat Mathieu van der Poel rijdt knap de 3de tijd, op slechts 3 seconden. Hij start morgen als leider in het jongerenklassement.
 • Rit 2: Renault - Saint-Berthevin (187 km). Rit in lijn met onderweg vijf klimmetjes. Meteen na de start regent het aanvallen, en het is na een goede 20 km dat een groepje van vier renners wegraakt. Zij krijgen maximaam 5 minuten voorsprong van het peloton. Daarin geeft de ploeg van de leider, Française des Jeux, het tempo aan. Op 20km van de finish worden de vluchters gegrepen. Het sein voor Mathieu van der Poel om zijn aanval te plaatsen. Samen met twee anderen pakt hij al snel 15 seconden. Maar het mag niet baten, het is opnieuw Johan Le Bon die een ultieme jump plaatst en de rit wint. Mathieu finisht als 2de en behoudt de witte jongerentrui. En Tom, die moeit zich niet met de debatten vooraan, nadat hij tijdens de koers veel werk opknapte voor Mathieu, en finisht op meer dan 7 minuten van de winnaar.
 • Rit 3: Chantrigné - Montaignu (180 km). Pittige rit, met vijf wat stevigere klimmetjes onderweg. Meteen na de start al een aanval van een aantal renners met daarbij ploegmaat David van der Poel. Is Beobank-Corendon iets van plan vandaag? Het peloton gaat nog niet voluit, het is een lastige rit vandaag. De aanvallers krijgen bijna 4 minuten voorsprong, maar met de finale in zicht komt het peloton weer aansluiten. In de laatste kilometer komt alles echt samen en er wordt gesprint. En wie is daarin de snelste? Mathieu van der Poel! Meteen neemt hij ook de leiderstrui over! Het plan van Beobank-Corendon is gelukt! Tom finisht vandaag als 71ste op een kleine twee minuten.
 • Rit 4: Saint-Cyr-le-Gravelais - Laval (179 km). Terug naar de startplaats met opnieuw vijf keer klimmen. Voor Beobank-Corendon is het werken vandaag. De leiderstrui van Mathieu én hun 1ste plaats in het ploegenklassement verdedigen. En daar slaagt de ploeg schitterend in. Zij leiden Mathieu naar een nieuwe ritzege en de eindzege in deze mooie rittenkoers! Tom doet zijn deel van het werk in de eerste helft van de koers en brengt Mathieu voorin het peloton voor de finale begint. Dan stapt hij af. Genoeg kilometers gemaald.

  Eindklassement
  1. Mathieu van der Poel (NED; Beobank-Corendon), in 13u03'00"
  2. Johan Le Bon (FRA; Française des Jeux), op 11"
  3. Clement Venturini (FRA; Cofidis), op 19"
  ...
  9. Marcel Meisen (DUI; Beobank-Corendon), op 35"
  27. Gianni Vermeersch (Beobank-Corendon), op 1'11"
  29. David van der Poel (NED; Beobank-Corendon), op 1'15"
  47. Philippe Walsleben (DUI; Beobank-Corendon), op 2'57"
  DNF Tom Meeusen (Beobank-Corendon), op 10'25" en opgave in laatste rit.

 • 24-28/5: Tom aan de slag in de Ronde van België!


  Tom start met de hele ploeg in de Ronde van België ofwel de Baloise Belgium Tour. Vijf ritten door het hele land, met een afwisseling van sprintettappes, klimmen, en tijdrijden. Voor ieder wat wils dus. Alle Belgische wielrenners die niet in de Giro meedoen staan aan de start, samen met tal van veldritploegen: Beobank-Corendon (met onzen Tom en Mathieu), Veranda's Willems-Crelan (met Wout Van Aert), Telenet Fidea (met Toon Aerts en Lars van der Haar) en Pauwels-Vastgoedservice (met Jim Aernouts en Michael Boros). In totaal 160 renners in 20 ploegen. Voor die crossers is deze ronde een goede voorbereiding voor de winter. Kilometers malen aan een hoog tempo!
 • Rit 1: Lochristi-Knokke-Heist (178.8 km): Openingsrit van Oost-Vlaanderen naar de Kust, met onderwerg een aantal stevige kuitenbijters en een aankomst hellende aankomst. Voer voor stevige sprinters. Meteen na de start zit het spel op de wagen en wordt er slag om slag aangevallen. Het tempo ligt meteen superhoog, 55km/u. Tom heel attent meer vooraan in het peloton. Na 30km koers een eerste echte ontsnapping van vijf renners. Daarbij geen crossers. Zij krijgen maximum 3'50" voorsprong en met nog 20km te gaan begint de finale! Op 4km van de streep alles bij elkaar, met Beobank-Corendon op kop van het peloton! Lotto-Soudal komt naar voor en neemt over. Sprinten, snelle jongen Gianni Vermeersch wordt in stelling gebracht door onzen Tom en zo kunnen beiden net demassale val ontwijken. Uiteindelijk liet Tom met een mooie 13e plaats het beste ploegresultaat noteren. Het is de Fransman Bryand Coquard die wint.
 • Rit 2: Knokke-Heist-Moorslede (199.0 km): Langste rit door van de Kust naar Zuid-West-Vlaanderen met opnieuw klimwerk onderweg. Kort na de start al meteen een ontsnapping van vier renners, geen crossers. Het peloton laat begaan, de koplopers krijgen bijna 5 minuten voorsprong. Het sein voor het peloton om het tempo omhoog te jagen. Daar duikt voorin Philippe Gilbert op. Heeft hij een plan? Hij komt hier in ieder geval om de Ronde van België te winnen. Daar is de eerste helling, de Monteberg, en de vluchters zijn er aan voor hun moeite. Richting de Kemmelberg heeft zich al snel een nieuwe groep afgescheiden, nu met grote namen: Philippe Gilbert, Tony Martin, Tiesj Benoot, Wout Van Aert, én ploegmaats Mathieu van der Poel en Philipp Walsleben! Ideale situatie voor de andere Beobank-Corendon crossers, die zich in het peloton rustig kunnen houden. Ook al jaagt het peloton, zij krijgen toch een minuut voorsprong. Maar de kopgroep valt uit elkaar met de finish in zicht. Het peloton komt nog dicht! Sprinten op kop, Wout Van Aert zet al van ver aan, maar het is Mathieu van der Poel die met de bloemen naar huis gaat! Of beter, naar Albstadt voor de Wereldbeker MTB op zondag.
 • Rit 3: Beveren-Beveren (13.4 km): Tijdrit in het centrum van Beveren. Vlak maar wel veel draaien en keren. Geen spek voor Tom's bek, die de 128ste tijd neerzet, op 2 minuten van de winnaar, de Oostenrijker Matthias Brandle, die ook vorig jaar deze tijdrit won. Wout Van Aert wordt heel knap 3de op slechts 4 seconden en pakt de rode leiderstrui van Philippe Gilbert over!
 • Rit 4: Ans-Ans (167.8 km): Lastige rit in de Ardennen met onderweg een aantal stevige beklimmingen. Het wordt een strijd tussen de ploeg van Wout Van Aert en de andere favorieten voor het eindklassement, ondermeer Quickstep Floors met Philippe Gilbert. Het is die laatste ploeg die aan het langste eind trekt. Wout Van Aert verliest zijn leiderstrui. Tom houdt zich de hele wedstrijd schuil in de grote bus, ondermeer samen met ploegmaat Daan Hoeyberghs en ex-ploegmaat Corné van Kessel, en finisht op meer dan 20 minuten van de winnaaar, de Nederlander Maurits Lammertink Katusha Alpecin). Die sluit een lange vlucht succesvol af.
 • Rit 5: Tienen-Tongeren (169.6 km): Zo goed als vlakke sprintettappe om de Ronde van België mee af te sluiten. Tom blijft de hele dag in het eerste peloton, maar sprint niet mee op het einde. Deze slotrit wordt gewonnen door Jens Debusschere en in het eindklassement springt Jens Keukeleire in extremis nog over Rémi Cavagna.
  Voor Tom zit de eerste rittenkoers er op. Goed meegereden, veel kilometers gedaan en zo aan de basisconditie gewerkt.

  Eindklassement
  1. Jens Keukeleire (Team Belgium), in 16u59'42"br> 2. Rémi Cavagna (NED; Quickstep Floors), op 6"
  3. Tony Martin (DUI; Katusha Alpecin), op 11"
  ...
  10. Wout Van Aert (Veranda's Willems-Crelan), op 58"
  22. Lars van der Haar (NED; Telenet Fidea), op 2"06"
  31. Gianni Vermeersch (Beobank-Corendon), op 2'35"
  45. Toon Aerts (Telenet Fidea), op 6'01"
  49. Jim Aernouts (Telenet Fidea), op 7'22"
  56. Philippe Walsleben (DUI; Beobank-Corendon), op 10'02"
  57. Vincent Baestaens (Telenet Fidea), op 10'03"
  ...
  107. David van der Poel (NED; Beobank-Corendon), op 23'46"
  117. Tom Meeusen (Beobank-Corendon), op 32'21"
  124. Daan Hoeyberghs (Beobank-Corendon), op 33'22"

 • 17/5: Tom maalt kilometers in Puivelde Koerse!


  Opnieuw een koers met veel veldrijders die hun benen komen testen en conditie opdoen. Tom met de hele ploeg aan de start. Zoals altijd in deze koersen een superhoog tempo en heel de koers tussen de kader hangen. Tom maalt zijn kilometers af en stapt vroegtijdig uit de koers. Ploegmaat Mathieu van der Poel krijgt in de voorlaatste ronde af te rekenen met pech en moet ook opgeven.

  1. Lawrence Naesen (Veranclassic Aquality), in 3u45'29"
  2. Lindsay De Vylder (Sport Vlaanderen-Baloise), zt
  3. Mathias De Witte (Cibel-Cebon), zt
  ...
  5. Quinten Hermans (Telenet Fidea), zt
  8. Philipp Walsleben (DUI; Beobank-Corendon), op 13"
  9. Michael Boros (TSJ; Pauwels-Vastgoedservice), op 1'11"
  10. Jim Aernouts (Telenet Fidea), op 1'11"

  14/5: Tom rijdt een goede training in de Grote Prijs Wase Polders!


  Na de verdiende rust en stevige training, ondermeer samen met de ploeg in Bencassim, startte Tom vandaag in zijn eerste wegwedstrijd van het zomerseizoen: De Grote Prijs Wase Polders, in het Oost-Vlaamse Verrebroek. Samen met hem staan ook de andere toppers in het veldrijden aan de start, ondermeer Belgisch en Wereldkampioen Wout Van Aert. Ploegmaat Mathieu van der Poel is er niet bij, die zet de kroon op het werk in de BeMC MTB wedstrijd in de Ardennen. 156 renners komen aan de start voor 168 kilometer koers over 13 rondes.
  Zoals vaak in zo'n wedstrijd een vroege vlucht waarin ploegmaats Daan Hoeyberghs en David van der Poel meeschuiven. Gianni Vermeersch zit in een eerste achtervolgende groep. Het gaat hard, met een gemiddelde van 46.5 km/u wordt de wedstrijd afgemaald. De ruime kopgroep wordt niet meer gegrepen en sprint om de zege. Daarbij is Gianni Marchand van de Cibel-Cebon ploeg de snelste, voor crosser Laurens sweeck en Timothy Stevens. 50 renners rijden de koers uit, de rest maakt er een stevige training van, daarbij ook onzen Tom.

  1. Gianni Marchand (Cibel-Cebon), in 3u35'00"
  2. Laurens Sweeck (ERA-Circus), op 4"
  3. Timothy Stevens (Pauwels-Vastgoedservice), op 6"
  ...
  11. Thijs Aerts (Telenet Fidea), op 22"
  14. Michael Boros (TSJ; Pauwels-Vastgoedservice), op 22"
  23. Vincent Baestaens (Telenet Fidea), op 22"
  26. Stan Godrie (NED; Veranda's Willems-Crelan), op 22"
  27. Wout Van Aert (Veranda's Willems-Crelan), op 22"
  30. Gianni Vermeers (Beobank-Corendon), op 22"
  31. Corné van Kessel (NED; Telenet Fidea), op 22"