17/5: Tom maalt kilometers in Puivelde Koerse!


Opnieuw een koers met veel veldrijders die hun benen komen testen en conditie opdoen. Tom met de hele ploeg aan de start. Zoals altijd in deze koersen een superhoog tempo en heel de koers tussen de kader hangen. Tom maalt zijn kilometers af en stapt vroegtijdig uit de koers. Ploegmaat Mathieu van der Poel krijgt in de voorlaatste ronde af te rekenen met pech en moet ook opgeven.


1. Lawrence Naesen (Veranclassic Aquality), in 3u45'29"
2. Lindsay De Vylder (Sport Vlaanderen-Baloise), zt
3. Mathias De Witte (Cibel-Cebon), zt
...
5. Quinten Hermans (Telenet Fidea), zt
8. Philipp Walsleben (DUI; Beobank-Corendon), op 13"
9. Michael Boros (TSJ; Pauwels-Vastgoedservice), op 1'11"
10. Jim Aernouts (Telenet Fidea), op 1'11"

14/5: Tom rijdt een goede training in de Grote Prijs Wase Polders!


Na de verdiende rust en stevige training, ondermeer samen met de ploeg in Bencassim, startte Tom vandaag in zijn eerste wegwedstrijd van het zomerseizoen: De Grote Prijs Wase Polders, in het Oost-Vlaamse Verrebroek. Samen met hem staan ook de andere toppers in het veldrijden aan de start, ondermeer Belgisch en Wereldkampioen Wout Van Aert. Ploegmaat Mathieu van der Poel is er niet bij, die zet de kroon op het werk in de BeMC MTB wedstrijd in de Ardennen. 156 renners komen aan de start voor 168 kilometer koers over 13 rondes.
Zoals vaak in zo'n wedstrijd een vroege vlucht waarin ploegmaats Daan Hoeyberghs en David van der Poel meeschuiven. Gianni Vermeersch zit in een eerste achtervolgende groep. Het gaat hard, met een gemiddelde van 46.5 km/u wordt de wedstrijd afgemaald. De ruime kopgroep wordt niet meer gegrepen en sprint om de zege. Daarbij is Gianni Marchand van de Cibel-Cebon ploeg de snelste, voor crosser Laurens sweeck en Timothy Stevens. 50 renners rijden de koers uit, de rest maakt er een stevige training van, daarbij ook onzen Tom.


1. Gianni Marchand (Cibel-Cebon), in 3u35'00"
2. Laurens Sweeck (ERA-Circus), op 4"
3. Timothy Stevens (Pauwels-Vastgoedservice), op 6"
...
11. Thijs Aerts (Telenet Fidea), op 22"
14. Michael Boros (TSJ; Pauwels-Vastgoedservice), op 22"
23. Vincent Baestaens (Telenet Fidea), op 22"
26. Stan Godrie (NED; Veranda's Willems-Crelan), op 22"
27. Wout Van Aert (Veranda's Willems-Crelan), op 22"
30. Gianni Vermeers (Beobank-Corendon), op 22"
31. Corné van Kessel (NED; Telenet Fidea), op 22"