19/5: Tom mee in de ontsnapping en knap 12de in de Grote Prijs Waalse Polders in Verrebroek!


Terwijl ploegmaat Mathieu in Albstadt het mooie weer maak top de mountainbike, verdedigt Tom samen met enkele ploegmaats de kleuren van Corendon-Circus in en rond Verrebroek, voor de Grote Prijs Waalse Polders.
Anders dan afgelopen woensdag neemt Tom nu wel mee het initatief in de koers. Iets voor de helft van de 176.4 kilometers gaat Tom mee in de ontsnapping en na wat schermutsellingen ontstaat een kopgroep van 13 renners met ondermeer Lotto-renner Lawrence Naesen, Sep Vanmarcke en ook onzen Tom! Die 13 werken goed samen en pakken een voorsprong van een minuut. Op 40 kilometer van de aankomst onstaat een tegenaanval met een groep van 15 renners, met ondermeer Lars van der Haar. Die komen tot op 20 seconden van een kopgroep maar aansluiten lukt niet.
In de finale ronde rijdt Lawrence Naesen samen met een paar anderen weg uit de kopgroep en wint met een kleine voorsprong. Tom bolt als 12de over de meet. Mooie koers gereden en opdracht volbracht! Zie hier het verslag van TV Oost.

1. Lawrence Naesen (Lotto Sooudal), in 3u41'30"
2. Guillaume Seye (Beat Cycling Club), op 3"
3. Maxime Vantomme (Tarteletto-Isorex), op 11"
4. Quinten Hermans (Telenet Fidea), op 11"
...
12. Tom Meeusen (Corendon-Circus), op 32"
17. Lars van der Haar (NED; Telenet Fidea), op 1'26"
36. Tim Merlier (Pauwels Sauzen-Bingoal), op 3'16"

15/5: Tom werkt aan de basisconditie in Puivelde Koerse!


Aansluitend op de zomerstage met de ploeg in Bencassim (SPA) start Tom samen met Mathieu een paar andere ploegmaats in zijn eerste wegrit in Puivelde. Keihard rijden en kilometers malen en zo aan de basisconditie werken. Van de 168 starters worden er 126 in de laatste ronde uit de koers gezet wegens te grote achterstand, waarbij onzen Tom en Mathieu. Opdracht volbracht.
Zie hier het verslag van TV Oost.

1. Alexandar Richardson (ITA; Canyon-BSCC), in 3u43'17"
2. Stijn Steels (Roompot-Charles), op 35"
3. Yoeri Havik (NED; Vlasman), op 35"
...
7. Corné van Kessel (NED; Telenet Fidea), op 35"
24. Toon Aerts (Telenet Fidea), op 35"
37. Daan Soete (Pauwels Sauzen-Bingoal), op 35"
38. Jim Aernouts (Telenet Fidea), op 35"
39. Andreas Goeman (Telenet Fidea)